Новини - България

Отбелязваме деня на военномедицинската служба
Прочетена: 1598 пъти
Снимки: ВМА

От 120 г. насам на 1 септември медицинското съсловие у нас празнува Деня на военномедицинската служба. На тази дата се отдава почит на всички български медици, участвали във военни мисии по света и с риск за собствения си живот са спасявали чуждия.

 

Това е и датата, на която празнува и едно от най-големите лечебни заведения у нас - Военномедицинска академия (ВМА).

 

Предлагаме ви текста на обръщението, с което служителите на лечебното заведение в столицата честитиха празника на колегите си в страната.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВОЕННОМЕДИЦИНСКАТА СЛУЖБА

На 1-ви септември отбелязваме Празника на военномедицинската служба.

За над 120 години повече от 6 хиляди български медици са участвали в десетки мисии в различни горещи точки на света. Хилядите спасени помнят и професионализма, и саможертвата на българските военни лекари и сестри, които от своя страна пък са категорични: За тази работа се иска сърце!

Работата на лекарите не е обикновена, тя е призвание, на което малцина биха се отдали. А опитът на военномедицинските ни екипи, добит зад граница, извоюваният с годините авторитет и съвременните диагностично-лечебни възможности затвърждават ВМА като институция от национално значение и неизменен притегателен център за пациенти от цялата страна – не само военни, но и цивилни.

Това от своя страна носи по-високи отговорности, увеличаване на мобилността, непрекъснато повишаване на квалификацията, издигайки предлаганото лечение на европейско ниво. А благодарността в очите на пациентите е най-голямото признание.

Бъдете живи и здрави! Продължавайте да се раздавате със сърце в работата си, защото човек е богат не с това, което е взел, а е богат с това, което е дал!

 

Екипът на Redmedia се присъединява към всички честитки и желае здраве и сили на военните медици. Честит празник!

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития