Новини - България

От болницата в Ловеч предупредиха за колективна оставка на 21 декември
Прочетена: 105 пъти

От седмици в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Ловеч е спряно снабдяването с животоспасяващи лекарства и консумативи, финансовото състояние на лечебното заведение се влошава с всеки изминал ден, драстично намалава броят на желаещите да се лекуват в него, а създадената ситуация принуждава персонала да напуска. За това алармират  работещите в лечебното заведение в писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, подписано от лидерите на двата синдиката, предаде БНР. Ловешките медици и целият персонал на болницата предупреждават, че ако до четвъртък проблемът не бъде решен, в петък, 21 декември, те ще подадат колективна оставка и ще преустановят работа. 
 
 
Според лекарите и останалите медицински специалисти от болницата в Ловеч поради липсата на животоспасяващи лекарства и консумативи, животът и здравето на пациентите, които се лекуват там е застрашен, а работещите в лечебното заведение не са получавали заплати от август насам, поради което има масово напускане на лекари, медицински сестри и санитари.
 
 
В писмото се отправя молба към министър Кирил Ананиев проблемът да бъде решен в спешен порядък и работещите в болницата да получат отговор от здравния министър незабавно. Очаква се по-късно днес Общинският съвет в Ловеч да съгласува предложението на работещите в лечебното заведение, общината да отпусне от резерва си по 300 лева на човек. Все още обаче общинските съветници не са стигнали до тази точка. Не е сигурно и дали общинарите ще вземат решение да отпуснат тази финансова помощ. Единственото, което е ясно до този момент е, че резервът в общинския бюджет е близо 50 хиляди лева, уточнява БНР.
Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития