Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

От 1 май променят условията за приемане на данни в Електронния регистър на болничните листове
Прочетена: 403 пъти

Oт 1 май влизат в сила промени в условията за приемането на болничните листове в Електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им (ЕРБЛРО), съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Няма да се приемат некоректни данни от издадени болнични листове, като задължените лица ще бъдат уведомявани за това.

 

На интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg) са публикувани изменения и допълнения във функционалните изисквания към външните програмни продукти, чрез които се представят данни. В ново Приложение №4 към тях са обявени проверките, извършвани върху представяните данни от издадените болнични листове, от програмните продукти на НОИ за тест и прием и несъответствията, с които данните не се приемат в ЕРБЛРО. За да бъдат приети данните от всеки издаден болничен лист в Електронния регистър, е необходимо в лечебното заведение да се създаде правилна организация на работа и органите на медицинската експертиза да използват програмни продукти, които съответстват на утвърдените функционални изисквания.

 

Не се променя начинът на регистриране на потребителите на регистъра, достъпът до програмните продукти и приложения на НОИ, както и структурата на входната информация, изготвяна от външните продукти. Публикуваната версия на програмния продукт на института за самостоятелна работа съответства на утвърдените изисквания, поради което няма да бъде публикувана нова версия.

Коментари

декември 2021

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития