Новини - България

От 1 май променят условията за приемане на данни в Електронния регистър на болничните листове
Прочетена: 424 пъти

Oт 1 май влизат в сила промени в условията за приемането на болничните листове в Електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им (ЕРБЛРО), съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Няма да се приемат некоректни данни от издадени болнични листове, като задължените лица ще бъдат уведомявани за това.

 

На интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg) са публикувани изменения и допълнения във функционалните изисквания към външните програмни продукти, чрез които се представят данни. В ново Приложение №4 към тях са обявени проверките, извършвани върху представяните данни от издадените болнични листове, от програмните продукти на НОИ за тест и прием и несъответствията, с които данните не се приемат в ЕРБЛРО. За да бъдат приети данните от всеки издаден болничен лист в Електронния регистър, е необходимо в лечебното заведение да се създаде правилна организация на работа и органите на медицинската експертиза да използват програмни продукти, които съответстват на утвърдените функционални изисквания.

 

Не се променя начинът на регистриране на потребителите на регистъра, достъпът до програмните продукти и приложения на НОИ, както и структурата на входната информация, изготвяна от външните продукти. Публикуваната версия на програмния продукт на института за самостоятелна работа съответства на утвърдените изисквания, поради което няма да бъде публикувана нова версия.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития