Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Остава в сила забраната водата в Хасково да се ползва за пиене и готвене
Прочетена: 132 пъти

Последните резултати  от анализираните проби в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита и Изпълнителната агенция по околна среда не дават основание да се преустанови забраната за ползване на питейната вода в Хасково за пиене и готвене. Водата може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели, като къпане и миене, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

 

В изпълнение на решението на междуведомствената работна група на МЗ, Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) продължават пробонабирането и анализът на питейната вода в Хасково, като за пълна оценка на здравния риск и предписване на мерки за трайно решаване на проблема, е разпоредено пробите да се анализират и по други показатели.

 

По искане на междуведомствената група ВиК – Хасково трябва да предостави информация в дългосрочен план за мерките, които ще предприеме за осигуряване  на питейна вода в града в достатъчно количество и с качество, съответстващо на нормативните изисквания.

 

Периодично ще бъде предоставяна допълнителна информация при получаване на нови резултати.

Коментари

декември 2021

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития