Събития -

октомври 2017

ПВСЧПСН
      
     
26 октомври
Четвъртък
Осми конгрес по физикална и рехабилитационна медицина
Хотел "РИУ Правец"
гр. Правец
17:00 - 00:00 ч.

На 26.10.2017 г., четвъртък, в 17:00 ч. в хотел "РИУ Правец" (гр. Правец) ще бъде открит Осмият конгрес по физикална и рехабилитационна медицина. Форумът се организира от Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация и ще продължи до 29.10.2017 г. Първата проява в рамките на конгреса ще бъде Кръгла маса на тема "Проблеми в медицинската рехабилитация и пътища за преодоляването им".

 

За участие в нея са поканени председателката на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, председателят на Надзорния съвет на Националната здрвноосигурителна каса (НС на НЗОК) Кирил Ананиев, управителят на НЗОК проф. Камен Плочев, председателят на Български лекарски съюз (БЛС) д-р Венцислав Грозев, директорът на Изпълнителна агенция "Медицински одит" проф. Златица Петрова.

 

В продължение на три дни български и чуждестранни специалисти по физикална и рехабилитационна медицина ще представят най-новите постижения в тази област. Мотото на конгреса е "Рехабилитацията днес - от класическата медицина до върховите технологии". Лектори ще бъдат и най-авторитетните имена в европейската школа по физикална и рехабилитационна медина (ФРМ). Сред тях са проф. Ален Деларк, президент на Европейското дружество по ФРМ, проф. Мария Габриела Чераволо, президент на Европейския борд по ФРМ, проф. Антъни Уорд, вицепрезидент на Европейската академия по рехабилитационна медицина. С доклади ще се представят и водещи наши специалисти в други клинични области, в които методите на физикалната медицина намират приложение - ревматология, ортопедия и травматология, неврохирургия, неврология, пулмология.  

 

Специално място ще бъде отделено на възможностите на съвременните технологии -  роботизирани системи в рехабилитацията, както и най-новите тенденции в лечението на ревмотологичните и автоимунните заболявания.