Новини - България

Ортопеди оперираха социално слаб пациент и събраха лични средства за скъпия консуматив
Прочетена: 232 пъти
Снимка: МБАЛ "Св.София"

Ортопедите на МБАЛ "Св.София" са оперирали социално слаб пациент и са събрали лични средства за скъпия консуматив. Преди седмица Яким Каръков пада и счупва трохантерния масив на тазобедрената става. Родителите на Яким, който е с увредени слух и зрение и с психическо заболяване, са починали. За него се грижи болната му сестра, която наскоро е загубила съпруга си. Елеонора се бори с болестта и скръбта, и заедно с дъщеря си помага на болния си брат.

 

Д-р Христо Мазнейков преглежда Яким Каръков в родния му град Петрич. За да може мъжът да се възстанови трябва да се направи операция със скъпоструващ консуматив. Близките обаче имат само малка част от необходимите средства. Д-р Мазнейков предлага лечение в ортопедията на МБАЛ "Св.София". След отказа на институциите да помогнат, случаят е представен пред  лекарите-ортопеди на болницата.

 

"Всички заявиха, че искат да помогнат със средства и само за ден събрахме непосилната за близките на Яким сума", казва д-р Мазнейков.


Пациентът е опериран и се възстановява в болницата и след края на клиничната пътека.

 

"Провеждаме рехабилитация и различни процедури, за да може пациентът да е самостоятелен и да се грижи за себе си когато се прибере у дома. Не можем като лекари и хора просто да го изпишем от болницата", допълва д-р Мазнейков.

 

Пациентът Яким Каръков се лекува в МБАЛ "Св.София" от постъпването си на 13-ти октомври.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития