Събития -

април 2017

ПВСЧПСН
     
29 април
Събота
Организират благотворителна кампания за Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“
Първомай
Първомай
10:45 - 00:00 ч.

На 29 и 30 април, събота и неделя, от 10:45 часа пред Читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Първомай ще се проведе благотворителна кампания „Заедно в живота“ в полза на Отделението по детска онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Тя се организира от Община Първомай и Киноложкото дружество „Първомай“. Инициативата ще се проведе по време на ежегодната Киноложка изложба.

 

Киноложката изложба е част от програмата на Майските културни празници на Първомай, които по традиция стартират на 1 май. В рамките на изложението на специален щанд ще се продават аксесоари за домашни любимци, средствата от техните продажби, заедно с дарения, за които на щанда ще има специална кутия – урна, ще бъдат предназначени за Детската онкохематология.

 

Наред със състезанията за кучета Киноложката изложба включва в програмата си и изложението на български храни, гозби и занаяти, на което ученици от училищата в Първомай ще представят изработени от тях и техните близки лакомства и сувенири. Приходите от продажбите на тази традиционна българска „продукция“ ще бъдат в полза на благотворителната кауза. Ще се проведе и фолклорен фестивал, а ученици от училища в Община Първомай ще изнесат музикална програма. Гости на Киноложката изложба ще бъдат някои от пациентите на Детската онкохематология, както и деца от социални домове.

 

Тъй като желащите да помогнат са много, вече има предварително събрана сума от 1200 лева. Дарения могат да се правят по банковата сметка на дружеството с текст – „За благотворителната кампания „Заедно в живота“:

 

ЕИК 176944754

Банкова сметка: IBAN BG77STSA93000023245918

BIC STSABGSF

Банка ДСК гр. Първомай

 

Парите ще бъдат дарени за деца в нужда, лекуващи се в Отделението по детска онкохематология, или за закупуване на необходими материали за лечение в същото отделение.

 

През Отделението по детска онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“ ежегодно минават около 200 деца. То е единственото за цяла Южна България.