Новини - Свят

ООН: Над 70 болници са разрушени в Йемен от началото на конфликта през 2014 г. насам
Прочетена: 382 пъти

Над 70 лечебни заведения в Йемен са били подложени на обстрел и са разрушени от началото на конфликта там през 2014 г. досега, съобщават световните медии като се позовават на пресслужбата на Организацията на обединените нации (ООН).

 

Данните са изнесени след последния въздушен удар над болница в провинция Хаджа, който отне живота на най-малко 25 души и рани други 20, пише РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

 

„Генералният секретар осъжда въздушният удар на коалицията (оглавявана от Саудитска арабия, б.р.), който, както бе съобщено, е извършен над селска болница в провинция Хаджа, подкрепяна от „Лекари без граници“, се казва в разпространеното заявление.

 

„Генералният секретар е дълбоко обезпокоен от активизацията на въздушните удари и продължаващите сухопътни боеве и обстрели, особено в населените места“, гласи още съобщението.

 

Късно снощо AFP цитира изявление на организацията „Лекари без граници“, в която се посочва, че най-малко 11 души са загинали и над 19 са ранени при въздушен удар по болница в северозападната част на Йемен вчера. Взривът „частично е разрушил“ болница Абс, убивайки на място девет души, включително служители на организацията. Други двама пациенти са починали докато по време на прехвърлянето им в друга клиника.

 

„Лекар без граници“ изразява гнева си от „четвъртата атака срещу сграда на организацията за по-малко от 12 месеца“, се посочва в изявлениеот им.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития