Новини - България

Онкоцентърът на "Сити Клиник" с награда "Сграда на годината 2016"
Прочетена: 357 пъти

Престижната награда "Сграда на годината" за 2016-а в категорията Социална инфраструктура - здравеопазване и образование, бе присъдена на УМБАЛ "Сити Клиник" и Диагностично-консултативния център към нея, похвалиха се от лечебното заведение.

 

Онкологичният център на веригата бе избран от 27-членното жури с председател Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

 

Откритата преди година 8-етажна сграда е с площ от малко над 10 000 м2 и е впечатлила журито с модерната си визия. Болницата има над 70 разкрити легла, всички раположени в самостоятелни стаи. 

"Сити Клиник Онкологичен център е най-модерната специализирана болница за онкология в България, чиято инвестиция е 70 милиона лв. в уникално за страната оборудване, инфраструктура и медицински подходи в полза на по-високото качество на лечение и грижа за страдащите от социално-значими заболявания", заяви по време на церемонията Илиян Григоров, изпълнителен директор на групата Аджъбадем Сити Клиник.

Онкологичният център е оборудвана с 2 линейни ускорителя, апарат за брахитерапия, 1,5 Тесла магнитен резонанс, 128 многосрезов компютър томограф, както и два свръхмодерни апарата за диагностика на онкологични заболявания – SPECT/CT (Гама камера) и PET/CT (ПЕТ скенер). Тук е внедрена и първата за България дигитална триизмерна мамография с томосинтез, която се превръща в “златен стандарт” в света за диагностика на заболяванията на млечната жлеза. 

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития