Събития -

февруари 2017

ПВСЧПСН
  
     
15 февруари
Сряда
Омбудсманът Мая Манолова облича пижама в подкрепа на децата, болни от рак
Клуб на омбудсмана
гр. София
11:00 - 13:00 ч.

На 15.02.2017 г., сряда, от 11:00 часа в Клуба на омбудсмана (ул. „Георг Вашингтон“ № 22,  ет. 5) ще се проведе пижамено парти по повод 15 февруари – Международен ден на децата с онкохематологични заболявания. Организатори са Омбудсманът на България Мая Манолова и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

 

Официални гости са представители на правителството, неправителствени организации, малките артисти от Националния дворец на децата. Актьорът Ненчо Балабанов ще прочете специална приказка, посветена на борбата на децата с болестта. Седемгодишната Иванина Атанасова ще дари разкошната си коса за направата на перука за дете с онкозаболяване.

 

Лакомства и напитки за партито осигуряват „Кауфланд България“, KFC, Сдружение „Маринела“, Жана Величкова – изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. А всяко дете ще получи и играчка от Българския Червен кръст.

 

Целта на инициативата е да се привлече вниманието на обществеността и отговорните институции към проблемите на децата, болни от рак, като се наблегне и на факта, че по време на лечението им те прекарват дълго време по пижами в болничните стаи. Празникът ще почете смелостта, издръжливостта и силата на децата и юношите, борещи се с тежката болест.