Новини - България

Обвиненията срещу Маршеки и депутатите му били „плод на конкуренцията“
Прочетена: 104 пъти

Двамата народни представители от Парламентарната група на партия „Воля“ Кръстина Таскова и Пламен Христов ще си дадат имунитетите доброволно. Това обяви на брифинг в Народното събрание Христов по повод излязлата преди обед информация, че главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искания за снемане имунитета на депутата и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки и двама от депутатаите му. От прокуратурата обясниха, че исканията на обвинител номер едно се основават на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Варна, образувано на 12.12.2014 г. за изнудване. От пресинформацията става ясно, че целта е била собствениците на 7 аптеки да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки или да прекратят търговската си дейност. В някои случаи целта е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти. 

„Тъй като г-жа Таскова в момента не е в Народното събрание, аз разговарях с нея по телефона и мога от името на двама ни да заявя, че ние сме готови да дадем нашия иунитет, без да губим времето на Народното събрание да разглежда отнемането му. Нямаме никакви притеснения във връзка с евентуални разследвания. Доколкото успях да се запозная в краткото време, което имах, става въпрос за едни обвинения, които са плод на, ако мога да нарека, комплотна конкуренция. (…) За това, че е било неоснователно говорят и факти, за които разследване на прокуратурата се е произнесло, че няма основаие за повдигане на обвинение. Сега, в настоящия момент, г-н Цацаров е преценил, че може да започне нови действия срещу нас, така че ние сме на разположение да отговаряме и да дадем всичко необходимо, за да не възпрепятстваме следствието“, каза Христов и добави: „Ние нямаме нужда от имунитет“.

Запитан дали и Веселин Марешки ще си даде имунитета, депутатът каза, че не е успял да разговаря с него и припомни, че той веднъж вече си го е дал.

„Обвиненията са абсолютно неоснователни и са скалъпени. Те са плод на конкуренцията“, каза още Христов.

На въпрос дали подозират някого депутатът отговори:

„То има конкретни лица и дружества, които стоят зад обвиненията срещу нас, така че няма нужда да подозирам за конкретния случай“ и добави: „Цялата тази съвкупност от атаки много мирише на бензин“.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития