Събития -

юли 2016

ПВСЧПСН
    
22 юли
Петък
Обучават служители на НЗОК за внедряването на пръстовия идентификатор
хотел "Хемус"
гр. София
10:00 - 00:00 ч.

На 22.07.2016 г., петък, от 10:00 часа в зала „Преслав“ на столичния хотел „Хемус“ Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще проведе обучение на над 100 свои служители за внедряването на проекта за изграждане на Регистрационна система за здравноосигурителни събитията при изпълнителите на медицинска помощ.

 

Лектори ще бъдат експерти на консорциум „Стемо-Гама консулт“ – изпълнители на проекта, както и специалисти от IT-дирекцията в Централното управление (ЦУ) на НЗОК.

 

В обучението ще се включат по трима експерти от всяка от 28-те районни здравноосигурителни каси (РЗОК) и до петима служители от всяка от дирекциите на ЦУ на НЗОК.

 

Целта на обучението е експертите, които ще комуникират пряко с договорните партньори на институцията при внедряването на Регистрационната система, да я познават добре, да могат адекватно да извършват поддръжката и регистрацията на всяко едно устройство, съответстващо на договорния партньор.

 

За целта на обучението ще бъдат представени следните теми:

 

  1. Представяне на модулите на системата;
  2. Клиентско приложение – функционалности за лечебните заведения - изпълнители на болнична медицинска помощ;
  3. Клиентско приложение – функционалности за другите договорни партньори на НЗОК;
  4. Клиентско приложение – функционалности за контрольори от системата на НЗОК;
  5. Административно приложение за регистриране на устройства за генериране на Уникален идентификационен номер;
  6. Организация на поддръжката на системата;
  7. Мобилно приложение за пациенти.

 

Припомняме, че вчера стартира тестовото прилагане на системата в 6 лечебни заведения за болнична медицинска помощ. Днес в касата е получено писмо и от ръководството на МБАЛ „Надежда“ в София с желание лечебното заведение да се включи предсрочно в тестването на системата.