Новини - България

Общото събрание на МУ-София избра проф. Виктор Златков за ректор
Прочетена: 510 пъти
Снимка: Медицински факултет, МУ-София

Настоящият заместник-декан на Мадецинския факултет в Медицинския университет в София (МУ-София) и бивш директор на "Майчин дом" проф. Виктор Златков е избран за ректор на висшето учебно заведение. В рамките на едно заседание Общото събрание на МУ-София отзова от поста проф. Вихра Миланова,  избраната с почти пълно мнозинство през април тази година, и делегира отговорностите й на единствения кандидат за неин наследник.

 

Спорното Общо събрание, чието свикване беше обжалвано пред Върховния административен съд, се проведе при безпрецедентни мерки за сигурност и в отсъствието на журналисти - охраната беше инструктирана да не пуска репортерите още преди събранието да реши то да остане закрито. За опазването на сигурността бдяха охрана от Фармацевтичния факултет, охранителна полиция и военна полиция, съобщава offnews.bg.

 

На заседанието е присъствал бившият ректор МУ-София проф. Ваньо Митев, независимо от факта, че е в 20-дневен отпуск по болест. Организатор на събитието, проведено в киносалона на Военномедицинска академия пък, се е обявил бившият главен секретар на университета Алексей Алексеев.

 

От залата обаче е бил изгонен директорът на болница "Александровска" доц. Костадин Ангелов, който сподели за случката в личния си Фейсбук профил.

"Охраната в началото не ме допусна да вляза, а после след като свери данните ми от личната карта, ме допусна в преддверието. Опитаха се да ми напишат покана на място, както бяха указали в един от получените мейли, но аз отказах с мотива, че това е нарушение на Правилника и влязох в залата. От залата ме изведоха с охрана, под крясъците и разпорежданията на проф. Алексеев. Уведомих органите на реда", написа доц. Ангелов.

Кандидатурата на проф. Златков е била единствената, но кой и с какви мотиви го е номинирал, не стана ясно, допълват от offnews.bg.

 

Всички решения на проведеното Общо събрание ще бъдат обжалвани пред административния съд, информират от екипа на проф. Миланова в МУ-София.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития