Новини - България

Общопрактикуващите лекари решават за бъдещите си действия
Прочетена: 509 пъти

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) провежда днес Управителен и Национален съвет, по време на който ще се направи оценка и анализ на ситуацията в здравеопазването до момента. Очаква се медиците да очертаят и своята стратегия на действие в близък и дългосрочен план.

 

Лекарските протести остават – целодневни във Варна, Пловдив и Шумен. Други протестират ефективно за определено време - Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Разград и Търговище.


Недоволството на джипитата е срещу новите правила, по които трябва да работят след подписването на анекс към Националния рамков договор за 2015 г.

 

Междувременно стана ясно, че Националното сдружение на частните болници (НСЧБ) е взело решение да заведе съдебна процедура пред Европейския съд за неплащането на пълния размер на здравната вноска от страна на държавата за осигурените от нея групи граждани – деца, пенсионери, държавни служители и т.н. В момента държавата за тези групи хора държавата плаща 4% вместо 8%, каквато е здравната вноска за всички български граждани.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития