Новини - България

Общинската болница в Дупница - с прокурист до избора на управител
Прочетена: 166 пъти
Снимка: Pixabay.com

На сесията си днес Общинският съвет в Дупница избра прокурист на общинската болница "Св.Иван Рилски". Това е  Мария Иванова, административен директор на столичната Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Св.Анна", съобщава Дарик радио - Кюстендил. Освен на тази длъжност, Мария Иванова работи с външни договори и в още три болници. В общинската болница на Дупница тя ще остане като прокурист до провеждането на конкурс за управител.

 

По думите на бившия кмет на града и настоящ общински съветник д-р Пламен Соколов една от най-важните задачи е да се извади частният интерес извън пределите на общинската  болница.

 

"В болницата има тежко преплитане на частно и лично", каза д-р Соколов, цитиран от Дарик.

 

До сесията през януари новият прокурист ще трябва да изготви и представи пред общинския съвет точна информация за състоянието на лечебното заведение, както и прогноза за приходите и разходите по отделения в по-дългорсочен план. 

 

Припомняме, конкурс за управител на дупнишката болница бе обявяван на два пъти през тази година. И двата пъти се яви доц. Димитър Недин, който в момента ръководи лечебното заведение, но не успя да събере необходимата подкрепа на общинарите, за да заеме поста постоянно. Преди него управител на лечебницата бе Росен Тимчев, който бе осъден на пробация и общественополезен труд, след като бе доказано, че е управлявал с фалшива диплома по здравен мениджмънт и е използвал неистински платежен  документ - вносна бележка за платена банкова гаранция. В момента болницата е с голям банков кредит, по който гарант е община Дупница.   

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития