Новини - България

Общини кандидатстват за безплатни прегледи за рак на гърдата
Прочетена: 276 пъти

Продължава приемането на заявки от представители на местните власти за включване в тазгодишната кампания "Ракът на гърдата се лекува". Организатор е Центърът за защита правата в здравеопазването (ЦЗПЗ), а за да осигурят безплатна профилактика на жените в своя район, общините просто трябва да пуснат заявка до неправителствената организация. 

"Предвид наближаването на крайния срок, приканваме всички малки общини, които искат да предоставят профилактични прегледи за рак на гърдата, състоящи се от клиничен преглед и ехографско изследване от специалист мамолог на дамите, да го направят до края на месец февруари", призовават от ЦЗПЗ.

Прегледите са напълно безплатни, благодарение на дарителите, основният от които е Райфайзенбанк. При желание от страна на жените в общината, преди започването на същинските прегледи, могат да присъстват на лекция относно същността на заболяването, превенцията и възможното лечение, допълват от Центъра за защита правата в здравеопазването.

 

Заявки за участие от общините се приемат на е-mail: office@czpz.org, на тел. 02 8 430 415 или на пощенски адрес: гр. София, п.к. 1408, ул. Нишава 121.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития