Новини - България

Общинарите решиха: Наесен Пловдив ще има нова многопрофилна болница
Прочетена: 189 пъти

Двете големи общински болници на Пловдив - „Св.Мина“ и „Св. Пантелеймон“ трябва да се слеят, но разглеждането на този въпрос общинските съветници в Града на тепетата отложиха за средата на септември, съобщиха регионалните медии.

 

След кратък дебат в Общинския съвет на Пловдив вчера, последван от среща на четири очи между кмета Иван Тотев и двамата управители – д-р Генади Странджев на МБАЛ „Св.Мина“ и доц.Петко Недев на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ стана ясно, че ще се пристъпи към изработване на бизнес-план, който да посочи стъпките към изграждането на едно голямо общинско лечебно заведение. Задачата за изработването на плана общинарите възложиха на доц. Петко Недев, който ще може да разчита и на помощта на екип от болница „Св.Мина“.

 

"Решението е цялостно преструктуриране на системата, останала от дълбокия соц и създаване на нова, съвременна, конкурентоспособна общинска болница за активно лечение", коментира доц. Петко Недев, цитиран от Радио Пловдив. Той не скри опасенията си, че сливането на двете лечебни заведения крие съществен риск за болница „Св.Пантелеймон“, която към момента е в по-добро финансово състояние, но същевременно подчерта, че най-доброто, което трябва да се случи е на базата на двете лечебни заведения да се появи нова многопрофилна болница с по-висока категоризация, която да разполага със спешно отделение, детско отделение и кръвна банка, както и с Диагностично-консултативен център.  

 

Планът трябва да бъде представен до края на август, за да бъде включен за разглеждане в Общинския съвет на първата сесия след ваканцията.  

 

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития