Новини - България

Община Гоце Делчев ще има собствен спешен център
Прочетена: 260 пъти

Чисто нов Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП) ще бъде обособен в Община Гоце Делчев. Това реши Общинският съвет в града, одобрявайки предложението за изпълнение на инвестиционния проект на Министерство на здравеопазването по програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 година.

 

Спешният център ще бъде настанен в сутерена на "Медицински център І" - Гоце Делчев, но ще ползва още 19 помещения на първия етаж с обща площ от 259.10 квадратни метра. За целта Министерството на здравеопазването трябва да получи безвъзмездно право на ползване на помещенията и да подпише договор с ръководството на медицинския център.

 

Община Гоце Делчев пък ще учреди на здравното ведомство безвъзмездно право на ползване върху недвижим имот, частна общинска собственост, представляващ обособена част с площ от 658.5 квадратни метра, които включват и седем гаража с метална конструкция.

 

Допълнително ще бъде учредено и право на строеж, за да може към сградата да се изградят козирка, навес за линейки, дизелов генератор и паркинг за нуждите на новия Център за спешна медицинска помощ.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития