Новини - България

НЗОК призова: Сигнализирайте за нередности с отпечатъците!
Прочетена: 241 пъти

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е готова да реагира на всеки пациентски сигнал за нередности в лечебните заведения, след стартирането на системата за пръстова идентификация в болниците, обявиха от пресцентъра на ведомството.

 

"От днес (01.11.2016 г.) всеки пациент, на когото се налага лечение в болница, ще трябва да бъде хоспитализиран и съответно - дехоспитализиран, чрез Регистрационната система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ (Регистрационната система). Всички болници в страната, договорни партньори на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), имат готовност да работят със системата", припомнят от публичния фонд.

 

Ако при постъпване или при изписване от лечебното заведение здравноосигурените граждани се натъкнат на нередности, затрудняващи процеса, те могат да сигнализират във всяка районна здравноосигурителна каса, както и на "горещия" телефон на НЗОК – 0800 14 800, който е безплатен за гражданите.

 

Сигнали и оплаквания могат да се подават и в рубрика "Он-лайн консултации" на сайта на институцията – www.nhif.bg.

 

Писмени жалби могат да се изпращат на адреса на районните здравноосигуритени каси или в Националната здравноосигурителна каса – 1407 София, ул. "Кричим" №1.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития