Любопитно -

НЗОК навършва 17 години от своето създаване
Прочетена: 520 пъти

Националната здравноосигуриелна каса (НЗОК) отбелязва днес, 15.03.2016 г., 17 години от създаването си. От фонда припомнят, че с неговото създаване със Закона за здравното осигуряване (1998 г.) в България е възстановен общественият договорен модел, престанал да съществува през 1947 г.

 

„Призвана по закон да защитава правата на здравноосигурените, касата и до днес се стреми, чрез прилагане на солидарния здравноосигурителен модел, да осигури на гражданите достъпни, качествени и достатъчни по обем здравни грижи. Създаването на институцията „семеен лекар“ даде възможност на българските медици да престанат да бъдат „здравни работници“. Връщането на договорното начало със съсловните организации на лекарите, лекарите по дентална медицина и фармацевтите е гаранция за партньорството между НЗОК и изпълнителите на медицинска помощ на всички нива в здравноосигурителната система.

И занапред НЗОК ще посреща новите предизвикателства с достойнство и ще полага усилия, за да търси верните решения, водещи до качествено и достъпно здравеопазване за всеки български пациент“, се посочва в информацията изпратена до медиите.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития