Новини - България

Няма да сменят ръководството на МБАЛ "Св. Анна" във Варна
Прочетена: 243 пъти

Съставът на Съвета на директорите на МБАЛ "Св. Анна" във Варна остава непроменен, след като точката в дневния ред на Общото събрание на акционерите в лечебното заведение е била оттеглена, съобщават регионалните медии. Темата изобщо не е била повдигната по искане на Кирил Кирилов, представител на държавата, която е акционер със 72% в търговското дружество.

 

Това означава, че в Съвета на директорите на МБАЛ "Св. Анна" - Варна остават доц. д-р Боряна Върбанова, д-р Гален Шиваров и д-р Николай Коларов – изпълнителен директор.

 

До следващото редовно Общо събрение на болница „Св. Анна“, което е планирано за юни, бордът ще трябва да предостави на Министерството на здравеопазването конкретни цифри и разчети, свързани със заложеното в програмата разширение на отделенията по ортопедия и травматология, педиатрия, вътрешни болести, УНГ, както и за предвидените ремонти на родилно отделение, неонатология и клинична патология.

 

Конкретните разчети ще станат факт след анализ на промените в заплащането на клиничните пътеки, въведени след подписването на новия рамков договор, както и след яснота по заплащането от страна на здравната каса на дължимите за извършени дейности от предходните години над 600 000 лева, заяви изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Анна“ д-р Николай Коларов.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития