Новини - В медиите

NOVA TV: Медицинският ДАНС се заема с фиктивната операция, уволнила зам.-министър
Прочетена: 407 пъти
Снимка: Стоп кадър - NOVA TV

Експерти от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Изпълнителна агенция "Медицински одит" (ИАМО) ще проверяват частната бургаска болница "Бургасмед" заради фиктивна операция на коляното, съобщи NOVA TV.

 

За нарушението разказаха в свое разследване репортерите на "Господари на ефира", а заради разкритията им заместник-министърът на здравеопазването и директор на лечебното заведение д-р Стоян Апостолов беше уволнен за по-малко от ден. 

 

В ефира на "Здравей, България" наследникът му на директорския пост д-р Заприн Пепелов заяви, че вече има наказан за допуснатата грешка. Това била служителката, сбъркала при преписването на оперативния протокол.

 

Междувременно болницата разпространи съобщение до медиите, в което обяснява, че при въпросната операция няма злоупотреба с публични средства, а техническа грешка при попълването на медицинската документация. 

 

Версията за техническа грешка поддържа и заместникът на Пепелов д-р Христо Добрев. Той твърди, че "няма неверни данни в историята на заболяването на пациентката".

"Освен това всичко се е случило през ноември, но тя не е подавала сигнал за извършена нередност досега", каза още Добрев.

Болницата все още не е получила пари от НЗОК за фиктивната операция, тъй като тя била една от надлимитните, допълват от NOVA TV.

 

Още по темата можете да гледате ТУК





Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития