Новини - В медиите

NOVA TV: Частна болница в Пирдоп източва НЗОК с фалшиви диагнози
Прочетена: 674 пъти

Частна болница в Пирдоп източва Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с фалшиви диагнози, разказа в свой репортаж NOVA TV. 

 

Частната клиника се помещава в сградата на общинската болница в града и отчита скъпи процедури по пластична хирургия на пациенти, които не помнят да са оперирани и дори не са лежали в болницата.

"Никаква операция не ми е правена", заявява пред телевизионната камера Крум Луков, който по документи е лежал 5 дни в частната болница за пластична операция на рана на крака.

От лечебното заведение отричат да са правили злоупотреби и предполагат, че бивши техни служители се опитват да ги дискредитират. Проверка на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) по случая също не открива нарушения.

 

Любопитен детайл е, че настоящият подуправител на здравната каса Иванка Кръстева e бивш адвокат на частната болница. Това потвърди и ръководителят на лечебното заведение д-р Катрин Крахтова.

 

По данни на касата, частната клиника по пластична хирургия получава от държавата втория по големина бюджет за София-област. А от 2014-а досега, изплатените пари по клинични пътеки са се увеличили два пъти  - от 1,5 млн. лв. до малко над 3 млн. лева.

 

От частната болница обясняват, че през 2016-а от там са минали над 5 000 пациенти, 2 000 от които са лекувани във филиала в Пирдоп.

 

С целия репортаж можете да се запознаете ТУК.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития