Новини - В медиите

Нова телевизия: Лекари свирят рок, за да осигурят животоспасяващи апарати
Прочетена: 896 пъти
Снимка: Стоп кадър - "Събуди се"

Шестима лекари свирят рок, за да осигурят животоспасяващи апарати за пациентите си. Когато не държат скалпели и пинсети, хващат китарите и лекуват душите – на публиката и своите. За интересната история на групата The Doctors разказа днес предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

 

Вокалист на групата е стоматологът д-р Емилиян Станков, но двигателят на The Doctors е инж. Иван Русев – човекът от когото зависи цялата апаратура в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги”.

 

„Лекарите са вложили в каузата си да спасяват човешкия живот десетки хиляди левове – отвъд бюджетните възможности на държавата. Д-р Иван Бъчваров работи в частна болница, но нито е сляп, нито е ням за кризата, произвела циничната максима - за толкова пари, толкова. Д-р Иван Султанов пък от 27 години живее в Норвегия и лети до България за всеки концерт на групата.

Когато любовта е към лекарското призвание, няма невъзможни неща. Медиците-рокери са осигурили приток на кислород и за най-малките пациенти. Осигурили са и първата глътка въздух за недоносените бебета.

Само лекарите могат да оценят стойността на машина – подарък за детската онкохематология. С нея хиляди съдби могат да бъдат спасени навреме, а на спасителите – да им остава повече време за музика. Освен кавъри, групата прави и собствена музика“, разказва репортажът за The Doctors.

Репортажът за групата гледайте ТУК.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития