Новини - В медиите

Нова телевизия: Лекари от Пловдив плашат с ефективни стачни действия
Прочетена: 399 пъти

С ефективни стачни действия плашат лекарите и медицинският персонал на най-старата общинска болница в Пловдив – „Св. Мина”, съобщава Нова телевизия. Близо четири месеца лекарите не са получавали в пълен размер възнагражденията си и напрежението расте. Най-голямото им притеснение е каква ще е съдбата на болницата, която е и затънала в дългове. Задълженията на здравното заведение към момента възлизат на 2 млн. и 300 хил. лв.

„Срамно и обидно е, не само че не ни се изплащат заплатите при полагания труд от нас. Аз лично съм обиден на кмета и заместниците му, който по няколко пъти на ден минават пред болницата, но нито един от тях не дойде да поговори с медицинския персонал. Убедени сме, че ако ние не се борим, няма да имаме никакъв резултат и приблизително около Нова година ще се окажем вън от тази сграда и Пловдив ще бъде лишен от една болница”, коментира за „Здравей, България” д-р Цветан Деведжиев, който от 36 години работи като кардиолог, а сега е началник на отделението по кардиология в болницата „Св. Мина”.

Управителят на болницата Галина Караоланова тази сутрин е извикана спешно в министерството на здравеопазването, за да се уточни по какъв начин болницата ще получава лекарства. А от Община Пловдив съобщиха, че ще се борят да спасят болницата, въпреки че засега няма как да се отпуснат пари за нея.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития