Новини - България

Нов търг за ваксини ще гарантира реимунизациите до края на годината
Прочетена: 209 пъти

Четиривалентните ваксини срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит, необходими за реимунизациите на големите деца у нас, ще бъдат осигурени с нов търг за доставка, обявен от служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев в последните дни на април. В поръчката са включени и ваксини срещу бяс и коремен тиф, а общата й стойност е 3 255 525 лв. с ДДС.

 

Министерството на здравеопазването не успя да осигури нужните количества от четиривалентната ваксина за 6-годишните деца, защото на обявения в началото на годината търг не се яви нито един кандидат. Същото се случи и с останалите две ваксини, затова обособените позиции в обществената поръчка бяха прекратени.

 

С новата процедура министерството се надява да осигури регулярна доставка на 120 000 дози от ваксината срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит за общо 2 910 000 лв. с ДДС. Първият транш от 35 000 дози трябва да е у нас през юли тази година, следващите 30 000 ваксини ще дойдат през август, 25 000 бройки са планирани за септември, а количеството за ноември е до 30 000 ваксини с уговорката, че възложителят не се ангажира да заяви целия обем.

"Посочената погоре стойност не може да бъде надвишавана и се явява максимална за обособената позиция. Участници, които предложат ценово предложение, с което надвишават стойността на обособена позиция, ще бъдат отстранени от процедурата", гласят допълнителните уточнения към търга.

По същия начин МЗ се надява да осигури 15 000 дози от ваксината срещу бяс (разпределени в три равни транша през юли, септември и декември) на обща стойност 313 950 лв.с ДДС, както и 1 500 ваксини срещу коремен тиф за 31 575 лв. с ДДС.

 

Офертите ще бъдат отворени на публично заседание на 2 юни 2017 г. в сградата на Министерството на здравеопазването.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития