Новини - В медиите

Николай Костов пред Нова ТВ: Лекарствата с рецепта ще поскъпнат
Прочетена: 444 пъти

Aко бъдат приети промените в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, медикаментите по лекарско предписание ще поскъпнат. Това заяви в ефира на Нова ТВ председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

"Аптеките няма да могат да продават на същите цени, защото вече няма да може да ползваме отстъпки. Един ден по-късно министерството разпространи съобщение, че това не се отнасяло за аптеките, а за фармацевтите. Има драстична разлика - в единия случай става дума за юридически лица, а в другия, за фармацевти, които продават лекарства", коментира Костов.

Очаква се лекарствата да се оскъпят с около 10%, но според председателя на асоциацията ръстът може да стигне дори 15-20 на сто.  процента.

"Всички аптеки ще бъдат принудени да вдигнат цените на лекарствата. Някои даже вече са на по-високи цени. Целта на този проект явно е да се изравнят крайните цени, но при по-високите им стойности. Така ние ще загубим едно от конкурентните си предимства. Целта явно е да се толерират малките аптеки, за да не загинат", заяви още експертът.

Костов бе категоричен, че ще се бори докрай с новия законопроект.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития