Новини - България

Николай Костов: Най-вероятно групата за злоупотреби с лекарства е само една от многото
Прочетена: 257 пъти
Снимка: Redmedia.bg

"Това, кето се случи в събота с ареста на голяма група от хора за злоупотреби с лекарства, е една добра новина."

 

Така коментира пред Redmedia.bg акцията на антимафиотите председателят  на Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА) Николай Костов. По неговите думи най-вероятно обаче тази група е само една от многото и е важно и останалите, които са влезли в подобни схеми, също да бъдат обект на решителни действия от страна на държавата. Фактът, че става въпрос за огромни суми - от порядъка на стотици милиони левове, според Николай Костов дава обяснение защо у нас има такъв дефицит на лекарства.

 

"Ако държавата продължи с действията си в същата посока, дефицитът ще намалее. Очакваме отговор  на въпроса тези пари каква част са от общата сума, която се изразходва за лекарства у нас. Това, което прави силно впечатление, e наистина много големият размер на сумата", каза  Николай  Костов.

 

По думите на председателя на АСА самият той многоткратно е засягал тази тема не само в изявленията се пред медиите, но е сезирал лично и компетентните органи с молба да се намесят в рамките на техните правомощия. Николай Костов допълни, че не знае конкретни имена на верига или вериги аптеки, в които са били установени  тези нарушения. 

 

Невена ПОПОВА

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития