Новини - България

Назначиха конкурс за шеф на онкологията
Прочетена: 1332 пъти
Снимка: УСБАЛ по онкология

Министерството на здравеопазването (МЗ) обяви конкурс за избор на директор на Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология в София. Заповедта на здравния министър за стартиране на процедурата е от вчера, но официално е публикувана на интернет страницата на ведомството днес.  

 

За поста кандидатите трябва да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина или дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт или образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт. Кандидатите трябва да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист.  А притежаващите образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност. Сред изискванията е и това да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.

 

Всички кандидати трябва да представят и писмена разработка на тема „Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период“, а темата, предмет на събеседване с кандидатите, е „Мястото и ролята на лечебното заведение в системата на здравеопазването, повишаване качеството на медицинското обслужване, приоритети за бъдещото развитие".

 

По време на събеседването комисията по провеждане на конкурсите има право на други допълнителни въпроси от областта на здравния мениджмънт и действащата нормативна уредба, прилагана при управлението на държавните лечебни заведения.

 

Документите за участие в конкурса се подават до 14.08.2017 г., а конкурсът ще се проведе на 16.08.2017 г. от 10.30 часа в Министерство на здравеопазването.

 

Преди 3 дни министерството обяви и друг конкурс – за директор на  Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София. Изискванията към кандидатите и необходимите документи са същите, както при конкурса за онкологията. Документите ще се приемат до 28.07.2017 г. в министерството, а конкурсът ще бъде на 02.08.2017 г. от 10.30 часа в Министерство на здравеопазването, гр. София, пл. „Света Неделя” № 5.

 

За провеждането на двата конкурса пряко отговаря заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

 

Припомняме, че директорът на онкологията д-р Валентин Ангелов подаде оставка на 25 май след като прокуратурата му повдигна обвинение за безстопанственост, а здравният министър веднага я прие и назначи за временно изпълняващ длъжността д-р Панайот Куртев. Според държавното обвинение д-р Ангелов е ощетил болницата с над 1.9 млн. лв., защото се е подписвал под търгове за закупуване на онкомедикаменти с изтекъл срок на годност на нормални цени.

 

Щатът в онкохематологията пък се оваканти след като директорът й проф. Георги Михайлов бе избран за народен представител.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития