Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
15 декември
Четвъртък
Национална благотворителна кампания набира средства за разкриване на "Високотехнологична клиника за възстановяване след химиотерапия"
Българска телеграфна агенция (БТА)
гр. София, ул. Цариградско шосе 49
12:00 - 13:00 ч.

На 15.12.2016 г., четвъртък, от 12:00 ч. в пресклуба на БТА ще бъде обявено началото на Национална благотворителна кампания за разкриване на уникална за страната и Европа нова лечебна структура "Високотехнологична клиника за възстановяване след химиотерапия".

 

Пресконференцията се организира от доц. д-р Влади Манев – носител на приза "Изобретател на 2016 г.", и Здравна фондация "Контрол на придобитите имунни дефицити, свързани с промени в околната среда".

 

Регистриран е световен приоритет на български учени в областта на молекулярната и клетъчна медицина с три патента, отличени с Grand Prix от Националното изложение за изобретения, иновации и технологии «Експо 2016». Патентите са предназначени за възстановяване на хомеостазата /динамичното равновесие на жизнено важни процеси, контролирани от имунната система/ по време и след химиотерапия.

 

Бързото внедряване тези патенти ще позволи в много случаи успешно да завършва курса на химиотерапия, дори когато е бил преустановен поради противопоказания. Така страната ни би могла да стане приоритетна дестинация за медицински и здравен туризъм в Европа за възстановяване след химиотерапия, твърдят организаторите на събитието.