Новини - България

Нападателят на лекарката от „Шейново“ е задържан - грозят го до 5 г. затвор
Прочетена: 206 пъти

Владимир Стоянов, който напдана акушер-гинекологът от Втора САГБАЛ „Шейново“ д-р Гагова, защото не му дала плацентата на току-що роденото му бебе, е задържан вчера за срок до 72 часа с постановление на Софийската районна прокуратура.

 

Сега Стоянов е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години.

 

В хода на разследването, водено под надзора на Софийската районна прокуратура, е установено, че на 01.07.2017 г. около обяд обвиняемият се намирал в АГ-болницата. Той поискал от д-р Гагова да му предостави плацентата на току-що роденото му дете. В хода на водения между двамата разговор, докато лекарката обяснявала, че има законова процедура, която следва да бъде спазена, обвиняемият Стоянов внезапно й нанесъл удар в областта на главата, вследствие на който жената паднала. От заключението на първоначално изготвената съдебно-медицинска експертиза се установява, че на пострадалата са нанесени телесни увреждания, довели до причиняване на лека телесна повреда.

 

Разследването по делото продължава.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития