Новини - Свят

Нападаха най-голямата военна болница в Афганистан
Прочетена: 206 пъти

Основната афганистанска военна болница, намираща се в столицата Кабул, е атакувана от няколко нападатели, съобщава БТА, като се позовава на световните агенции.

"Болницата "Сардар Дауд Хан" бе нападната. Засега ни е известно, че няколко нападатели са влезли вътре, каза говорителят на афганистанското министерство на отбраната генерал Даулат Уазири.

Нападението е започнало с канонада от изстрели, последвана от експлозия около 9,10 ч. местно време (4,10 ч. по Гринуич).

"Камикадзе взриви пояс с експлозиви пред болницата, а после вътре влязоха няколко въоръжени лица и те са все още там", съобщава източник от афганистанските служби за сигурност.

Във Фейсбук един от лекарите в клиниката е призовал всички да се молят за съдбата на хората, намиращи се вътре по време на атаката.

 

Засега няма данни за убити и ранени и никой не е поел отговорност за атаката, която става след двоен самоубийствен атентат на 1 март срещу сгради на службите за сигурност, полицията и разузнаването. Тогава убитите бяха 16, а над 100 души бяха ранени, припомнят агенциите. В атакуваната днес болница има 400 легла.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития