Новини - България

НАП забрани продажбата на 21 тона течен яйчен жълтък
Прочетена: 133 пъти

Звеното „Фискален контрол“ в Националната агенция за приходите (НАП) днес спря продажбата на 21 тона течен яйчен жълтък с неясен произход, информира пресцентърът на приходната агенция.   При проверка на товарния камион, превозващ стоката, служителите на НАП са установили, че липсват документи за произхода и годността на жълтъка.

 

Фискалните агенти са пломбирали камиона и са сигнализирали служители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари  към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). Заради липсата на сертификат, здравните инспектори са наложили възбрана на стоката, допълват още от НАП.  

 

Въпреки, че яйчният жълтък не попада в Списъка на стоки с висок фискален риск, звеното за фискален контрол в НАП следи движението на тази стока на територията на страната след оповестяването на случаи на заразени яйца с инсектицида фипронил в търговската мрежа в Западна Европа, уточняват от приходната агенция.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития