Новини - България

Над 3000 души поискаха достъп до медицинските си досиета за 5 дни
Прочетена: 190 пъти

От старта на кампанията на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) „За отворени досиета“ (28.08.2017 г.) до днес над 3000 граждани са получили своя Уникален код за  достъп (УКД) до електронното си медицинско досие. От фонда напомнят, че за периода от април 2013 г. до август тази година общият брой, предоставени кодове, е около 38 000.

 

В районната каса в Русе вече е подаден и сигнал от здравноосигурен за намерени несъответствия в отчетените и заплатени дейности от касата, и действително получените медицински услуги от пациента. Контролните органи на касата проверяват сигнала.

 

Във Варна е отчетена висока активност на гражданите, като цели семейства посещават районната каса и получават своите УКД. Към момента за петте дни от старта на кампанията са предоставени 469 кода. Висока е активността и в районните каси в Бургас – 274 кода, Благоевтрад – 244, Столичната здравноосигурителна каса – 240, във Велико Търново – 236, във Видин – 194.

 

Всеки може да получи своя УКД във всяка районна каса, независимо от местоживеенето си. Сигнали за констатирани нарушения се подават в районните каси, както и в Централното управление на НЗОК, писмено или на електронна поща – nzok@nhif.bg.  

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития