Новини - България

Над 2500 играчки ще радват болните деца в страната
Прочетена: 425 пъти

Благотвоителната кампания "Дари играчка – дари усмивка на болно дете", която се проведе от 1 до 5 юни в Детския научен център "Музейко", събра повече от 2 500 играчки за малчуганите, настанени в лечебни заведения.

 

В акцията, организирана от Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата "Приказки без край", участваха над 500 родители и техните деца, които заедно осигуриха истинско разнообразие от игри и играчки - бебешки дрънкулки, кукли, плюшени играчки, конструктори, състезателни коли, обръчи, топки, маски и прочие.

 

Инициативата предизвика голям интерес в цялата страна и до момента са получени пратки с дарения от 12 града на страната.

 

Всички играчки вече се сортират и в следващите дни ще бъдат разпределени сред педиатричните клиники на 14-те болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, които са част от аниматорската програма "Приказки без край".

 

От старта на инициативата в страната през ноември 2012 г. досега аниматорите на "Приказки без край" са допринесли за по-доброто емоционално състояние на около 10 000 хоспитализирани деца.

 

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българската педиатрична асоциация. Медийни партньори са бТВ, Нова телевизия и Нет инфо.

 

Научете повече на: www.facebook.com/prikazkiBezKray

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития