Новини - България

МЗ за Фонда: Няма подмяна на решения на Обществения съвет, има 2 технически грешки
Прочетена: 282 пъти

Министерството на здравеопазването е направило първоначална проверка на 52 случая на деца, чиито заявления са разглеждани от Обществения съвет (ОС) на Център „Фонд за лечение на деца“ (ЦФЛД). Фактите до момента показват категорично, че няма подмяна на решения на съвета, информират от здравно министерство.

 

Установени са две технически грешки. В единия случай става въпрос за грешно нанесена дата в регистъра на Фонда, като датата в протокола е 22.06., а в регистъра грешно е нанесено 22.05. На 22 май не е имало заседание на ОС. Датата в протокола, 22 юни, е датата, на която се е състояло заседанието на ОС, уточняват от здравно.

 

В другия случай става въпрос за грешно тълкуване на решение на съвета. То се отнася до одобрение за прекратяване процедурата по подадено заявление, по внесено писмено желание на майката. Одобрението на ОС не се отнася за финансиране на лечение, както невярно се тълкува от хората, представили списъка.

 

Министерство на здравеопазването ще направи повторна детайлна проверка по всички представени случаи, информират още от ведомството.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития