Новини - България

МЗ търси застраховател за себе си и за линейките
Прочетена: 237 пъти

Обществена поръчка за застраховане на имуществото си  в това число и на колите и персонала на центровете за спешна медицинска помощ в страната, е обявило Министерството на здравеопазването в началото на седмицата. Обявлението за търга е публикувано на сайта на ведомството, а прогнозната стойност на поръчката е 5,2 млн. лева.

 

За възлагането на застрахователните услуги ще бъде подписано рамково споразумение по четири обособени позиции - застраховка "Пожар и природни бедствия", застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите", застраховка "Автокаско" и застраховка "Злополука на местата/лицата в МПС" и "Злополука на екипите на ЦСМП". 

 

Застраховката срещу пожар и природни бедствия ще глътне 700 хил. лв., но ще обхваща общо 21 сгради на Министерството на здравеопазването, складовите бази на ведомството и всички дълготрайни материални активи в тях (включително компютърна техника). Обектите ще бъдат защитени както срещу известните щети от природните стихии (мълнии, земетресения, наводнения и прочие), така и от стачки, размирици и всякакъв вид безредици. Със застрахователно покритие ще са също 223 GPRS устройства (нов монтаж) и още 203 ъпгрейднати устройства, както и подвижната медицинска апаратура, намираща се в санитарните автомобили.

 

За "Гражданска отговорност" и "Автокаско" министерството ще похарчи 4,25 млн. лв., като по този начин ще обезпечи щетите на всички 810 превозни средства, на които е собственик. В бройката са включени 14 автомобила на централното управление на МЗ, 651 оборудвани линейки в спешните центрове на територията на цялата страна, 32 коли на разположение на центровете за трансфузионна хематология, 56 автомобила, предоставени на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", 36 броя, които обслужват програмите за контрол на туберкулозата към Глобалния фонд, и още 21 автомобила (в това число мобилни кабинети и ремаркета), извършващи дейност по Плана за действия към Здравната стратегия за лица в неравностойно положение, принадлежащи към етнически малцинства. 

 

Останалите 250 хил. лв. са за застраховките "Злополука на местата/лицата в МПС" и "Злополука на екипите на ЦСМП".  Те обезпечават евентуални щети на общо 2624 места/лица в автомобилите на Министерството на здравеопазването, както и сигурността на 388 екипа на ЦСМП, в това число 85 реанимационни, 141 лекарски екипа, 133 долекарски екипа и 29 транспортни екипа с численост от 861 души.

 

Обществената поръчка ще бъде възложена на двама изпълнители, защото според възложителя, това ще му осигури по-добри финансови условия. Крайният срок за кандидатстване е 20 април.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития