Събития -

февруари 2017

ПВСЧПСН
  
     
17 февруари
Петък
МЗ представя политиките си в областта на общественото здравеопазване
Министерство на здравеопазването
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 17.02.2017 г., петък, от 11:00 часа в залата на 4-я етаж на Министерството на здравеопазването ще бъде представена визията на ръководния екип на ведомството за общественото здраве – актуална картина, проблеми и начини за решаването им.

 

Държавната политика за предпазване на населението от болести ще бъдат представени от заместник-министъра д-р Галин Каменов, главния държавен здравен  инспектор д-р Ангел Кунчев, проф. Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести и доц. Христо Хинков - директор на Националния център по обществено здраве и анализи.

 

На събитието ще бъдат съобщени статистически данни за здравно-демографското състояние на българите – кои са водещите причини за смъртност, каква е раждаемостта у нас в сравнение с останалите страни от ЕС и прогнозите за средната продължителност на живота.

 

Обявена ще бъде и актуалната наличност в склада за ваксини на здравното ведомство, както и в хладилните съоръжения на Регионалните здравни инспекции и общопрактикуващите лекари. Ще стане ясно и какви профилактични и противоепидемични мерки се вземат в Регистрационно-приемателните центрове за бежанци.