Новини - България

МЗ обяви търг за лекарства за близо 1.2 млрд. лв.
Прочетена: 476 пъти

Министерството на здравеопазването обяви търг за лекарства с прогнозна стойност от близо 1.2 млрд. лв. (11093828 57.11 лв.). Това се случва в деня, в който премиерът в оставка Бойко Борисов върна на президента Росен Плевнелиев мандата за съставяне на ново правителство.

 

Информация за процедурата е качена на сайта на ведомството като „Сключване на Рамкови споразумения от Централния орган за покупки в сектор „Здравеопазване“, чрез Електронната система за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения в Република България“.

 

Процедура се обявява след събиране на заявки от регистрираните лечебни заведенния в електронната система на Централния орган за покупки в сектор “Здравеопазване” (ЦОПСЗ). В рамките на процедурата са събрани заявки от 145 лечебни заведения. Видно от доклада към документацията, те са подали заявка за над 800 лекарства.

 

Самата поръчка е за доставка на лекарства за нуждите на болниците до края на 2018 г.

 

В документацията е уточнено, че процедурата е изцяло електронна и всички действия, свързани с нея, ще бъдат извършени чрез електронната платформа на Централния орган за покупки в сектор “Здравеопазване” http://cop.mh.government.bg/.

 

Очакванията са чрез провеждането на обща поръчка на медикаменти за двугодишен период да се постигнат по-ниски цени на медикаментите.

 

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития