Новини - България

МУ-Варна учредява ежегодна научна награда за абсолвенти на името на д-р Никола Сираков
Прочетена: 159 пъти

Медицински университет - Варна учредява ежегодна научна награда на името на д-р Никола Василев Сираков, съобщава учебното заведение. С нея ще бъде отличен абсолвент от випуска на Факултета по медицина с най-високи постижения по време на следването си в областта на науката. Наградата цели да се насърчат студентите по медицина от следващи курсове за ранно ангажиране с научна дейност - като част от изследователските катедрени колективи, да се развие и стимулира креативността на младите лекари.

 

Спечелилият наградата ще получи диплом и парична награда в размер на 1000 лв., осигурени от семейството на д-р Никола Сираков.

 

Абсолвентите могат да подадат документите си в Деканата по медицина в срок до 07. 11. 2017 г.

 

Необходими документи за кандидатстване са автобиография; уверение, че студентът е официално завършил (положил последен държавен изпит) и списък с публикации.  

 

Класирането на кандидатите ще се извърши по стандартните наукометрични критерии, включващи: публикации в международни реферирани научни списания; публикации в други международни научни списания; публикации в национални реферирани научни списания; публикации в други национални научни списания; брой цитирания на съответните публикации и участия в конгреси и конференции.

 

Наградата ще бъде връчена на церемонията по промовирането на абсолвентите от Факултета по медицина на 11.11.2017г.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития