Новини - България

МУ-Пловдив купува три сгради на УМБАЛ "Св. Георги" за информационен център
Прочетена: 2698 пъти

Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив да продаде обособена част от свой имот на Медицинския университет в града (МУ-Пловдив), реши Министерският съвет на днешното правителствено заседание.

 

Става въпрос за три сгради, които лечебното заведение не ползва, но с които МУ-Пловдив ще може да реализира проект за изграждане на административно-информационен комплекс. Министерство на образованието и науката не възразява да бъдат предприети необходимите действия за закупуването им от страна на университета.

"Медицинският университет – Пловдив, се явява бюджетно предприятие по смисъла на Закона за счетоводството и поради това е взето решение имотите да бъдат продадени чрез пряко договаряне. Паричният ресурс, получен от продажбата на имота, ще остане изцяло в лечебното заведение и ще се използва само за финансиране на лечебната дейност и за инвестиции пряко свързани с предмета на дейност", съобщават от правителствената пресслужба.

Със същото решение кабинетът обяви за частна държавна собственост и два самостоятелни обекта с обща площ 1,1 дка в сградата на Районната здравна инспекция (РЗИ) в Русе. Те са с отпаднала необходимост за структурата, поради намаляване на числения състав на служителите. С решението на кабинета на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол се възлага да извърши приватизация на имотите чрез публичен търг с явно наддаване.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития