Събития -

май 2017

ПВСЧПСН
    
11 май
Четвъртък
Мотористи се включват в информационна кампания за донорството във ВМА
ВМА
гр. София
18:30 - 19:30 ч.

На 11.05.2017 г., четвъртък, от 18:30 ч. в Аулата на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе информационна кампания за донорството пред най-голямата мото организация в България Sofia Riders (SR).

 

Ментори ще бъдат д-р Мирослав Ненков - координатор по донорство във ВМА. и д-р Сибила Маринова – координатор по донорство за област Велико Търново.

 

Инициативата идва от самите мотористи и съвпада с отбелязването на 10-тата годишнина от първата чернодробна трансплантация във ВМА. Очаква се на събитието да присъстват няколко десетки представители на Sofia Riders. Паркингът пред болницата ще бъде специално освободен от автомобили, за да могат да паркират моторите си. 

 

Пред мото обществото ще бъде засегната темата за същността на донорството и ще бъде отправен призив за повишено внимание от страна на шофьорите, предвид активния мото сезон, който вече започна.

 

На събитието ще присъстват полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS – ВРИД началник на ВМА; д-р Марияна Симеонова - изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантация; пациенти, трансплантирани във ВМА.