Новини - България

Москов е в чужбина. Ще го изслушват за Фонда за лечение на деца след седмица
Прочетена: 439 пъти

Поради отсъствието на здравния министър д-р Петър  Москов, парламентарната Комисия по здравеопазване отложи предвидения в днешното й заседание блиц контрол с участието на министъра. В рамките на тази точка от дневния ред депутатите бяха запланували да поставят въпроси, свързани със скандалите във Фонда за лечение на деца.

 

Министър Москов е изпратил уведомително писмо до председателя на комисията д-р Даниела Дариткова, че е възпрепятстван да участва в заседанието, поради неотложни ангажименти зад граница. Поради същата причина здравният министър няма да участва и в петъчния парламентарен контрол в Народното събрание

 

Отсъствието обаче няма да го освободи от агажимента да обясни пред народните представители какво се случва във Фонда за лечение на деца.

"Поради острия обществен интерес към дейността на Фонда за лечение на деца, предлагам точка първа от дневния ред на следващото ни заседание да бъде именно изслушването по реда на Глава 10 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание във връзка с изпълнението на нормативно определните дейности на Център "Фонд за лечение на деца" като второстепенен разпоредител с бюджетни средства към министъра на здравеопазването", обяви председателят на комисията д-р Даниела Дариткова.

По думите й дейностите на центъра са нормативно определени в Правилник за организацията и дейността на Фонда, който е издаден от министъра на здравеопазването, и поради тази причина изслушването трябва да е насочено именно към министър Москов.

 

Предложението й беше одобрено с пълно мнозинство от присъстващите депутати в ресорната комисия и блиц контролът беше заложен за следващото им заседание.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития