Новини - България

МОН: Още днес тръгва парното в МУ-София. Студентите сами са го отказали
Прочетена: 401 пъти

Не ръководството, а студентите на Медицинския университет в София са виновни за студените общежития на блок 25 в Студентски град, е установила проверка на Министерството на образованието и науката (МОН), съобщиха от пресцентъра на ведомството.

 

По повод появилите се сигнали в социалните мрежи, че бъдещите лекари, стоматолози и фармацевти нямат парно, заради запорираните сметки на МУ-София, министерството заявява, че университетът няма задължения към "Топлофикция", а всички текущи плащания се извършват с платежни нареждания до БНБ.

 

Ето и цялото съобщение на просветното ведомство:

 

"Топлоподаването в общежитията на МУ – София, в Студентски град е преустановено, тъй като на 17.10.2016 г. ръководителят на студентските общежития Никола Филчев е подал такова искане до „Топлофикация София - Изток“. Причината е била метеорологичната прогноза за затопляне на времето и високите температури в стаите на студентските блокове. Г-н Филчев увери екипа на министерството, че днес ще изпрати писмо до „Топлофикация“ за възстановяване на парното в общежитията.

Проверката на МОН установи още, че Медицинският университет – София, няма задължения към „Топлофикация“, т.е. запорът на сметките на университета от страна на министерството няма отношение към спирането на парното в общежитията. Всички административни, учебни сгради и клиниките към висшето училище имат парно и то не е било прекъсвано и в топлите дни.

МОН напомня, че предоставя на Българската народна банка платежни нареждания на университета, свързани с месечните заплати на персонала, стипендиите и с плащания по договор с доставчици, които са с настъпил падеж. Последната фактура на МУ към Топлофикация е одобрена за плащане на 28.10, а днес предстоят още плащания на текущи разходи на университета".

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития