Новини - България

Могат ли мониторите да са полезни за очите?
Прочетена: 278 пъти

Иновациите в грижата за здравето на хората вече са навсякъде около нас и все по-често са обвързани с ежедневната употреба на компютри, четци и мобилни усторйства.

 

Можем ли да направим мониторите по-безопасни за зрението е въпрос, на който младият start-up Даниел Георгиев има отговор и той е положителен. Своят иновативен проект той ще представи в рамките на предстоящото на 27 февруари в София второ издание на Digital Health and Medical Innovation Forum, на който Redmedia е медиен партньор.

 

Форумът се организира от b2b Media, за да даде среща на иноватори и предприемачи, които да споделят визията си за тенденциите, иновативните решения и новите технологии в здравеопазването. Събитието е модерна бизнес платформа, в което участват представители на бизнеса, държавни и частни организации, технологични иноватори, млади предприемачи и визионери.

 

Във второто издание на форума г-жа Моника Чеуз, директор на Дирекция "Здравеопазване" ще представи идеята за общ информационен портал на общинските здравни заведения в София, издават организаторите.

 

Сред официалните гости на форума е и проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз (БФС), който ще сподели вижданията си за това как биха могли да изглеждат аптеките на бъдещето и те да бъдат реализирани в България.

"В програмата и тази годна са заложени дискусии по темата за регулациите и как те отговарят на европейското законодателство, както и какви са възможностите за финансиране, които се очертава като основен проблем при подкрепа на малкия и среден бизнес, който да подпомогне фирмите при изготвянето на документи, свързани с кандидатстване по програмите за финансиране", допълва главният редактор на b2b Media Надя Маринова.

Очаква се сред официалните гости, както и миналага година, участие да вземат и държавните институции в лицето на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Министерство на икономиката и други организации от сектора.

 

За повече информация можете да следите и Facebook страницата на събитието.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития