Новини - България

Млади експерти взеха международни сертификати за репродуктивно здраве
Прочетена: 351 пъти

Международният център за обучения и изследвания PETRI, създаден в Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) в София, сертифицира млади експерти в сферата на сексуалното и репродуктивното здраве, похвалиха се от институцията.

 

Центърът работи съвместно с Регионалния офис за Източна Европа и Централна Азия на PETRI, както и с Международната младежката мрежа Y-PEER. Освен това има подкрепата на Министерството на здравеопазването и Министерството на външните работи у нас.

 

До момента в PETRI-София са работили 34 стажанти от 15 държави от Източна Европа, Централна Азия и арабските страни, уточняват от НЦОЗА.

"За няколко години те стигат до срещи на високо равнище в ООН и се превръщат в търсени експерти и международни обучители в сферата на сексуалното и репродуктивно здраве", споделя Анина Чилева, ръководител на PETRI- София и главен експерт в НЦОЗА.

У нас PETRI- София работи вече девета година за развитието на млади лидери и може да се похвали с 450 участници, преминали международни обучения.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития