Новини - България

Младежите на БЧК ще раздават презервативи и листовки за ХИВ/СПИН на 1 декември в София
Прочетена: 78 пъти

По повод 1 декември – Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, младежите от Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) организират мащабна информационна акция, която ще обхване ключови места в София.

 

От 14:00 до 16:30 ч. на 1 декември доброволците на БМЧК-София ще организират стационарни информационни пунктове за раздаване на презервативи и информационни материали на метростанция „Сливница”, метростанция „Бели Дунав”, пазарът на Ломско шосе, както и подлезът пред хотел „Плиска”.

 

Подвижни екипи от доброволци, разпространяващи превенционни материали, ще има в Студентски град от 14:30 до 17:00 ч. в района между Студентска поликлиника и УНСС.

 

Около 17:30 ч. доброволците на БМЧК от всички пунктове, приятели и служители на Столичната организация на БЧК ще се отправят към бул. „Витоша”, в началото на пешеходната зона при изхода на метростанция „НДК”, от където в 18:00 ч. ще тръгне шествие в посока към Народния театър "Иван Вазов".

 

Малко преди 19:00 ч. всички участници в шествието ще оформят пред театъра червен кръст, в центъра на който ще поставят голяма червена панделка, ще запалят свещи и ще пуснат червени балони в знак на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

 

Презентации по превенция на ХИВ/СПИН от доброволци на БМЧК-София ще има на 30 ноември и 1 декември в 12 столични училища.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития