Събития -

септември 2017

ПВСЧПСН
    
 
28 септември
Четвъртък
Министърът на здравеопазването ще посети Център „Домашни грижи“ във Враца
гр. Враца
гр. Враца
09:00 - 00:00 ч.

На 28.09.2017 г., четвъртък, в 09:00 ч. министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще посети Център „Домашни грижи“, гр. Враца, който е  пилотен модел за предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги на възрастни хора в домашна среда. Това е съвместен проект на Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика и швейцарския червен кръст.  Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и Н. Пр. Денис Кнобел, посланик на Конфедерация Швейцария също ще присъстват на събитието.

 

В 11:00 ч. здравният министър ще вземе участие в дискусия съвместно с кметовете на Враца - Калин Каменов, на Бяла Слатина - инж. Иво Цветков, на Криводол - Петър Данчев и председателя на Общинския съвет на Оряхово - Румяна Декова, както и с представители на РЗИ – Враца, РД „Социално подпомагане“ и Офиса на Швейцарския принос към Посолството на Швейцария – донор на проект „Домашни грижи за независим и достоен живот“.

 

Осъществяването на проект „Домашни грижи за независим и достоен живот“ /2012-2017/ от Български Червен кръст, съвместно с Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика и Швейцарски Червен кръст  доведе до въвеждането за първи път в България на модела за предоставяне на професионални интегрирани здравно-социални услуги на възрастни хора в домашна среда на базата на швейцарския опит.