Новини - България

Министър Николай Петров: Започваме от принципите при определяне на възнагражденията на медиците
Прочетена: 276 пъти

Една от най-важните ми задачи като министър е заедно с екипа ми да разработим и представим за  одобрение до края на годината единен стандарт за управление на болниците, това заяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров тази вечер в предаването „Още от деня“ на БНТ. По неговите думи унифициране на управленския подход в лечебните заведения е категорично необходимо, още повече, че и в момента има примери за ефективен болничен мениджмънт, които трябва да бъдат използвани. Според министъра това, което е особено значимо в момента е преди всичко да се обърне внимание на възнагражденията на медиците. 

 

Благодарен съм за разбирането и подкрепата на премиера и финансовия министър, които имат желанието да намерим заедно най-добрите решения за здравеопазването ни, каза още проф. Петров.

 

"Утре сутринта имаме среща по темата, в която ще участват финансовият министър и финансовият заместник-министър г-н Ананиев. Ще говорим първо за това по какви принципи ще се определят заплатите на лекарите и останалия медицински персонал, а така също  какви ще бъдат критериите за допълнително материално стимулиране, какви правила ще се прилагат и за заплащането на извънредния труд", подчерта министърът.

 

По неговите думи в този разговор ще се набележат основопологащите принципи, за да има яснота и  прозрачност в управлението.

 

На срещата ще бъдат обсъдени и възможните прагове за другите болнични разходи – за храна, за охрана и т.н., допълни министърът.  Винаги има една психологическа бариера, която не трябва да се преминава в този случай, посочи проф.Петров. За да търсим ефективност в управлението обаче сме длъжни да започнем точно от тези неща, обобщи министърът.   

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития