Новини - България

Министър Николай Петров: Път назад няма, спешната ни помощ ще бъде модернизирана
Прочетена: 165 пъти
Снимка: Министерство на здравеопазването

Проектът за модернизиране на Спешната помощ в момента се придвижва от нашия екип, вчера (бел.ред. - 26 юни) е минал контрол пред програмата JASPERS. Има леки забавяния, но ще ги изгладим и той ще се изпълни, път назад няма. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров на церемонията по връчването на годишните награди „Лекарите, на които вярваме“, която се състоя снощи в столицата, информира пресцентърът на МЗ.

 

По думите на министъра  работата по проекта върви и към настоящия момент няма проблеми. Проф. Петров е изразил надежда, че още в скоро време у нас ще има добри центрове, с добро оборудване и с повече транспортни средства.

 

Реакцията на здравното министерство бе провокирана от фактите, изнесени на вчерашната пресконференция  на Националното сдружение на работещите в спешната медицинска помощ (НСРСМП). Според председателката на организацията д-р Десислава Кателиева има сериозно забавяне в реализацията на проекта за модернизиране на спешната помощ, което поставя под въпрос усвояването на 160 млн.лв., предвидени за закупуване на нови линейки, ремонт на съществуващи и създаване на нови спешни звена.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития